10 parasta ruokaa osteoporoosin estämiseksi
Pohjimmiltaan luut koostuvat kalsiumista, proteiineista (mukaan lukien kollageeni, vesi) ja muista mineraaleista (kuten magnesium ja fosfori). Tietyt vitamiinit (kuten K2 ja D) auttavat sitomaan kalsiumia luissa.

Luut ovat eräänlainen elävä kudos, joka voi absorboida tai vapauttaa kalsiumia jatkuvasti ihmiskehon tarpeiden mukaan. Kun ihmiskeho ei pysty tuottamaan tarpeeksi luita tai imemään liikaa luita, tapahtuu osteoporoosia, johon ruokavalio vaikuttaa suuresti.
Toisaalta ylimääräinen sokeri ja proteiini, puhdistetut tuotteet, kahvi, alkoholi ja suola voivat johtaa luukadoon.
10 kalsiumpitoista ruokaa voi estää tai pysäyttää osteoporoosin
Perinteisesti meille on kerrottu, että luiden vahvistamiseksi meidän on lisättävä maitotuotteiden kulutusta. Maitotuotteiden ongelmana on, että ne sisältävät kalsiumin lisäksi myös paljon fosforia.

Tämä on välttämätöntä, mutta ylimääräinen kalsium kilpailee kalsiumin kanssa ja estää kalsiumin kertymisen kunnolla luihin. Toisin sanoen maitotuotteita ei vain kuluteta, vaan ne voivat olla haitallisia。

Mutta kalsiumia ei ole vain maitotuotteissa. Kasviperäinen ruokavalio on ihanteellinen osteoporoosiin. Kasvien kalsiumlähteet imeytyvät paremmin kuin maitotuotteet.

1. mantelit
Pähkinöissä on runsaasti kalsiumia, etenkin manteleita. Jos ne aktivoidaan upottamalla ne aikaisemmin veteen, niiden ravinteita käytetään enemmän.
Ota se kerran päivässä, jos mahdollista, anna sen liota 8-12 tuntia aktivoidaksesi sen.

2. Rakkolevä

Kuten useimmat merivihannekset, se sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita ja on ihanteellinen rikkaille keittoille ja liemille. Voit myös keittää pavut ja palkokasvit yhdessä viipaleessa, jotta ne ovat paremmin sulavia.
Lisää noin kahden sormen kuiva lohko kaikkiin keitettyihin liemiin, muroihin ja palkokasveihin.