6 generelle ulykker på sommerhuset – Jeg er sikker på at du kan gjøre det rette?
Førstehjelp:

Avkjøl injeksjonsstedet med en kald innpakning og sett den i ro slik at giften ikke sprer seg mer. Ikke skrap injeksjonsstedet.

Fjern bi-piggen fra huden så snart som mulig.

Hvis årsaken til injeksjonen er en bie, må du fjerne piggen som er igjen i huden med pinsett så snart som mulig, slik at giften ikke har tid til å komme inn i huden.

Ta antihistaminer og for eksempel kortisontabletter i en huggorm for en allergisk reaksjon. Hvis injeksjonen har truffet munnen, halsen eller nakken, må du umiddelbart oppsøke lege, da det er fare for luftveishindring. Du bør også oppsøke lege hvis du er et lite barn, en gravid eller en fattigere person.

Pioneer

Kyy er den eneste giftige slangen i Finland. Hvis Kyy injiseres, kan det være smerter, hevelse og rødhet på biteområdet. Noen kan oppleve mer alvorlige symptomer som kvalme, hodepine, oppkast og diaré.

Førstehjelp:

Ikke berør biteområdet. Sett bitepunktet til ro. Hvis bittet er i lemmet, er det verdt å laste. Eventuell unødvendig bevegelse bør unngås, så før offeret for bittet ut av scenen. Hold lemmet i en forhøyet stilling for å kontrollere hevelse.

Hvis ky har bitt deg, unngå unødvendig bevegelse.

En bit av pennen krever effektiv behandling, så kontakt lege umiddelbart. Kortison tabletter kan brukes som førstehjelp, selv om de inneholder lite kortison. Ikke bruk NSAIDs da de forverrer symptomene og kan svekke nyrefunksjonen.