8 Binnenplanten die de lucht in uw huis of kantoor reinigen
De vuile lucht in afgesloten ruimten is een van de redenen voor ziekte bij mensen en onze huisdieren. In onze huizen van cement en bakstenen komen voortdurend gifstoffen en chemicaliën zoals formaldehyde vrij, om er maar een paar te noemen.

Bacteriën, schimmels, stof, koolstofdioxide en andere schadelijke stoffen zweven ook in de lucht die we inademen.

Gelukkig hebben we schaduwplanten, die heel goed overleven in ruimtes zonder direct zonlicht. Zij zorgen voor een deel van het probleem met betrekking tot slechte ventilatie in gesloten ruimtes. In dit artikel vertellen we u welke de beste “natuurlijke filters” van de lucht zijn die u in uw huis of op kantoor kunt hebben. Wij raden u echter aan ze niet te plaatsen waar u slaapt, omdat dit contraproductief zou zijn.

Chrysanten

Tarot Sin Secretos: Plantas Mágicas: El Crisantemo
 

Dit is NASA’s favoriete plant. Het zijn precies deze bloemen die het Amerikaanse ruimtevaartagentschap gebruikt om de lucht in zijn kantoorfaciliteiten te zuiveren. Ze neutraliseren gemakkelijk ammoniak, benzeen en formaldehyde, plus de bloem zelf is niet erg duur, dus het is ideaal voor het planten in uw achtertuin.

Ze zijn de perfecte maat voor het kweken in potten, dus ze kunnen worden gebruikt om elke hoek te versieren. Maar om ze mooi te houden, is het belangrijk om te weten hoe je de chrysanten moet verzorgen. Om hun bloemblaadjes goed te kunnen openen moeten ze in een zeer lichte ruimte staan, maar zonder direct zonlicht, dus het terras is meestal een ideale plek. Ze moeten elke keer dat ze drogen water krijgen en het zal nodig zijn om ze elke keer weer te bemesten met speciale meststoffen voor bloeiende planten.