9 Originele manieren om hitte te bestrijden
In de hitte die ons uitgeput laat, is onze reactie om bitter te klagen. Er zijn echter veel opties voor ons beschikbaar.
Hoewel de zomer meteorologisch gezien drie maanden duurt, verschijnt de hitte eerder en vertrekt ze later. Wees dus bereid om het hoofd te bieden zonder gebruik te maken van dure airconditioning.

Cómo combatir el calor de verano: trucos y consejos que ¡funcionan!

Hier zijn een paar trucjes die je zullen helpen om met je lichaam en de planeet om te gaan.
 

1. GOED HYDRATEREN

Het menselijk lichaam bestrijdt hitte met zweet. Op normale dagen zweten we tot twee liter water. Op warme dagen, met intense fysieke activiteit, kan het wel 8 liter zijn.

Het lichaam is gevoelig voor dit vochtverlies. Met een tekort van slechts 2% van de hoeveelheid water in het lichaam, dalen de fysieke en intellectuele prestaties.
La importancia de hidratarse: cómo mantenerme hidratado | Feel by ...

Het transport van zuurstof naar de hersenen en de cellen stoppen met optimaal werken en de kleine bloedvaten in de huid stoppen met bevloeien, zodat ze hun functie in het reguleren van de lichaamstemperatuur niet voldoende kunnen vervullen.

Dus je moet drinken, drinken en drinken, zelfs als je geen dorst hebt. Vanaf een temperatuur van 30°C moeten we ongeveer 4 liter per dag recupereren. Een deel van deze vloeistof wordt geleverd door voedsel. U moet ook minstens 2 liter water, infusies en sappen verdund in water drinken.

Zoals u weet, gaan minerale zouten verloren door het zweet. Als je traint, drink dan een zelfgemaakt isotone drankje. Je kunt het redden met:

  • 1 liter water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel gejodeerd zout
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • Een blad van goed gras of munt