Badstue gir de samme fordelene som trening! Risikoen for hjerneinfarkt eller hukommelsessykdom avtar med badstuen

Badstuen forbedrer seg egentlig ikke, men det er veldig nyttig i kampen mot mange folkesykdommer.
Den finske badstuen er et faktisk helsespa. Alene kan det imidlertid ikke revolusjonere helsen, men det gir en person et bredt spekter av lite velvære og velvære.

“Svognen er en del av den samme pakken som trening, sunn mat og hvile. De er alle deler av god, helsefremmende livsstil, sier professor Jari Laukkanen, som og hans forskerteam blant annet har observert effekten av badstuen på hjerneinfarkt og hukommelsessykdommer.

Blant alle de andre gode tingene forårsaker ikke badstuen noen sykdom – så lenge badstuen ikke er feber eller hvis huden har et åpent sår.

Minst disse åtte helseeffektene er observert i badstuen. Du kan glede deg over dem når du badstue regelmessig, så lenge du har det bra om gangen og når du husker å drikke mye vann etter dampen.

1 Risikoen for hjerneinfarkt reduseres

Jo oftere badstuer, jo lavere er risikoen for hjerneinfarkt. Dette sier den nye finske forskningen.

Et forskerteam ledet av professor Jari Laukkanen fant at badstuen 4-7 ganger i uken hadde 61% lavere risiko for å få hjerneinfarkt enn de som bare badstuer en gang i uken. Forsøkspersonene fant i gjennomsnitt 78 varmegrader og haltet på benkene i 15 til 20 minutter av gangen.
2 Blodtrykket synker i dampen

Badstue senker blodtrykket fordi varme får blodkarene til å utvide seg. Da avtar trykket inne i arteriene.

Avslapning senker også blodtrykket, og den samme effekten er svette. Når overflødig væske skilles ut gjennom svetten, lindrer den belastningen på blodomløpet.

“Svognen fungerer på motsatt måte å salt. Å spise rikelig med salt samler væske i vevene og øker blodtrykket, men svette i badstuen frigjør væske. En dehydrerende medisin brukes ofte til å behandle blodtrykk, sier Jari Laukkanen.

Badstue anbefales ikke spesielt til behandling for høyt blodtrykk, men Jari Laukkanen sier at det kan være nyttig på samme måte som trening.