8 Planter som renser luften i ditt hjem eller kontor
Luften inne i de lukkede rommene er en av årsakene til sykdom hos mennesker og hos kjæledyrene våre. Våre hus laget av sement og murstein slipper stadig ut giftstoffer, og kjemikalier som formaldehyd, for å nevne noen.

Bakterier, mugg, støv, karbondioksid og andre skadelige forbindelser flyter også i luften vi puster inn.

Heldigvis har vi skyggeplanter, som overlever veldig bra i rom uten direkte sollys. De tar seg av en del av problemet knyttet til dårlig ventilasjon i lukkede rom. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hva som er den beste “naturlige filtre” luft som du kan ha i ditt hjem eller kontor. Vi anbefaler imidlertid at du ikke plasserer dem på stedet der du sover, det ville være kontraproduktivt.

Krysantemum

Tarot Sin Secretos: Plantas Mágicas: El Crisantemo
Dette er NASAs favorittanlegg. Det er nettopp disse blomstene som det amerikanske romfartsbyrået bruker til å rense luften fra sine kontorfasiliteter. De nøytraliserer lett ammoniakk, benzen og formaldehyd, pluss selve blomsten er ikke veldig dyrt, så det er ideelt å så den på gårdsplassen til huset ditt.

De er den perfekte størrelsen for å kunne dyrke dem i potter, slik at de kan brukes til å dekorere ethvert hjørne. Men for å ha dem dyrebare, er det viktig å vite omsorg for krysantemum. For at kronbladene skal åpnes riktig, må de være i et veldig lyst område, men uten å gi dem direkte sollys, så terrassen er vanligvis et ideelt sted. De bør vannes hver gang de tørker og må betales hver lille gang med spesiell gjødsel for blomstrende planter.