Psykologi puolustaa kiisteltyä vuoroviikkoasumista: ”Lapsen ja vanhemman suhde voi eron jälkeen jopa vahvistua”
Eron jälkeen ensin: lapsen etu

Lasten vuoroviikkoasuminen voi olla vanhemmille toimiva ratkaisu siksi, että omaa elämäänsä voi ennakoida ja järjestää sen mukaan, kummassa kodissa lapset milläkin viikolla asuvat. Voi esimerkiksi olla mahdollista tehdä enemmän töitä niillä viikoilla, kun lapset asuvat toisen vanhempansa luona, ja vähemmän silloin, kun lapset ovat itsellä.

”Parhaimmillaan molemmat vanhemmat pystyvät toteuttamaan omaa vanhemmuuttaan mahdollisimman hyvin omilla lapsiviikoillaan.”

”Parhaimmillaan molemmat vanhemmat pystyvät toteuttamaan omaa vanhemmuuttaan mahdollisimman hyvin omilla lapsiviikoillaan. Ratkaisuja ei kuitenkaan tehdä aikuisten etu edellä vaan aina pitäisi miettiä, mikä on lapsen etu”, Leea Mattila sanoo.

Parhaitenkin toimiva eron jälkeinen asumisjärjestely on aina kompromissi.

”Vuoroviikkoasumisessa on raastavaa, että vanhempana joutuu olemaan erossa lapsestaan puolet ajasta, näkee hienoista kasvun vuosista vain puolet. Lapsi taas joutuu eron jälkeen koko ajan olemaan erossa jommasta kummasta vanhemmastaan. Mutta jos vanhemmat kykenevät yhteistyöhön keskenään, vuoroviikkoasuminen voi olla tapa luoda lapselle mahdollisimman tasavertainen suhde molempiin vanhempiinsa.”

Tips to Mend Broken Family Relationships - Psychologists Southern Sydney